Το απόγευμα της Κυριακής επέστρεψε στην βάση της η Xanthi FC μετά την ολοκλήρωση του β’ μέρους της προετοιμασίας της που διεξήχθη στο Pravets. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βουλγαρία, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς εκτός από τις καθημερινές της προπονήσεις έδωσε και τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Στα δύο επικράτησε (Σπαρτάκ Πλέβεν 3-0, Πλατανιάς 1-0) και στα άλλα δύο αναδείχθηκε ισόπαλη με τους αντιπάλους της (0-0 με την Κέρκυρα και 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης). 

Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για δύο μέρες και θα επιστρέψουν σε ρυθμούς προπονήσεων την Τετάρτη το απόγευμα στα γήπεδα του προπονητηρίου της στα Πηγάδια. 

Το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της Xanthi FC περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα φιλικά παιχνίδια.

Πιο αναλυτικά το ερχόμενο Σάββατο (5 Αυγούστου) η ξανθιώτικη ομάδα θα υποδεχθεί την Λάρισα, ενώ την Κυριακή τον Άρη Αβάτου, που φέτος θα αγωνίζεται στην Γ! Εθνική Κατηγορία.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου η Xanthi FC θα φιλοξενηθεί στο AEL FC Arena από την Λάρισα, ενώ για την Κυριακή 13 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί το τελευταίο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο Xanthi FC Arena.