Εργοφυσιολόγος Ζιώγας Γιώργος

Nationality
gre Ελλάδα
Current Team
ΑΟ ΞΑΝΘΗ
Ηλικία
58

Ο Δρ. Γεώργιος Γ. Ζιώγας, Εργοφυσιολόγος είναι απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης της Άσκησης των Pittsburg State University (M.S.) και διδάκτωρ του University of Missouri-Columbia των Η.Π.Α (Ph.D.), όπου διετέλεσε ερευνητικός υπότροφος επι πενταετία στο εργαστήριο Εργοφυσιολογίας και Αθλητικής Απόδοσης.

Στη διάρκεια των σπουδών του βραβεύτηκε με 6 διεθνείς υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ άλλων επιλέχθηκε για 2 συνεχόμενα έτη στο Who’s Who Among Students in American Universities και βραβεύθηκε σαν ο καλύτερος μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Επιστήμης της Άσκησης στο University of Missouri-Columbia των Η.Π.Α.

Από το 2000, διευθύνει το Εργομετρικό Κέντρο SPORTSCLINIC στη Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με κορυφαίους αθλητές και ομάδες από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και η Χanthi FC.
Παράλληλα, είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων (ΟΑΚΙ) και Κλινικός Εργοφυσιολόγος στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής όπου πραγματοποιεί κλινική εργοσπιρομετρία σε ιπτάμενους, καθώς και σε καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς αλλά και σε ασθενείς με μεταβολικά νοσήματα. Έχει πλήθος παρουσιών σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή ιατρικά και αθλητιατρικά περιοδικά.