Προπόνηση σε δύο γκρουπ περιλάμβανε το πρόγραμμα του ΑΟ Ξάνθη, μία μέρα μετά τη νίκη με 1-0 επί της Δόξας. Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Τετάρτης ακολούθησαν τις ασκήσεις αποκατάστασης, ενώ οι υπόλοιποι το κανονικό πρόγραμμα (τακτική). Στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ για την 14η αγωνιστική και την αναμέτρηση στη Δράμα, τέθηκε ο Κώστας Θυμιάνης με τον νεαρό αμυντικό μέσο να επιστρέφει μετά την αγωνιστική απουσίας του λόγω των τεσσάρων κίτρινων καρτών. Αναφορικά με τους παίκτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών εκτός παραμένουν οι Βασίλεφ, Στάθης και Αλή με τον Θανάση Παπάζογλου να ανεβάζει σταδιακά ρυθμούς. Για την αναμέτρηση της Κυριακής δεν υπολογίζεται ο Πάτρικ Έμπερτ, με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό της ομάδας να έχει συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες. 

Πριν την προπόνηση της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε το αθλητικό σεμινάριο καταπολέμησης των χειραγωγημένων αγώνων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης από την ΕΕΑ, με την επίβλεψη του εκπροσώπου της εταιρείας Sportradar, -αποκλειστικού συνεργάτη της UEFA στον τομέα της παρακολούθησης ποδοσφαιρικών αγώνων προς ανίχνευση περιπτώσεων στοιχηματικής απάτης – η οποία συλλέγει και αναλύει δεδομένα που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον σεμινάριο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ακεραιότητας της ΕΠΟ.

«ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ!» αναφέρει η καμπάνια του προγράμματος ακεραιότητας της ΕΠΟ, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Sportradar, τη Super League Greece.

Βασικός σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν τα μέλη που απαρτίζουν κάθε ομάδα για το πώς τα πρόσωπα που χειραγωγούν αγώνες, οι match-fixers, διαφθείρουν τον κόσμο των αθλημάτων μέσω των χειραγωγημένων αγώνων.