Μία μέρα πριν το πρώτο επίσημο φιλικό της, η Xanthi FC συνέχισε την προετοιμασία της σε δυνατούς ρυθμούς με νέα διπλή προπόνηση. Στα γήπεδα του Pravets και το πρωινό αλλά και το απόγευμα της Τετάρτης, η τεχνική ηγεσία έδωσε τις οδηγίες του σημερινού προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, στις 10:00 ξεκίνησαν οι πρωινές ασκήσεις ενδυνάμωσης, με ασκησιολόγιο που περιλάμβανε βάρη, core stability, εκρήξεις και προθέρμανση για τη συνέχεια με passing game και pressing, πριν την τακτική. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ με το πρώτο να ακολουθεί επιθετική τακτική και τελειώματα, ενώ το δεύτερο να συνεχίζει την ενδυνάμωση έχοντας παράλληλα και παιχνίδια ενός εναντίον ενός. Οι δύο υποομάδες στη συνέχεια, άλλαξαν ρόλους.
Η ξανθιώτικη ομάδα στη συνέχεια είχε λίγο ελεύθερο χρόνο μέχρι το μεσημεριανό της γεύμα και κατόπιν ξεκουράστηκαν οι ποδοσφαιριστές στα δωμάτιά τους μέχρι την απογευματινή προπόνηση. Η Xanthi FC αναχώρησε στις 18:00 με το λεωφορείο από το ξενοδοχείο και λίγα λεπτά αργότερα συνέχισε το πρόγραμμά της στο γήπεδο με κατοχή μπάλας και ασκήσεις τακτικής.
Την Πέμπτη στις 18:00 η Xanthi FC θα δώσει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την βουλγάρικη Σπαρτάκ Πλέβεν στα γήπεδα του Pravets, ενώ για το πρωινό της ίδιας μέρας έχει προγραμματιστεί προπόνηση.