Η αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (21/8) στο γήπεδο του ΑΟΞ, ήταν η δεύτερη στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας του Τζέιμι Μονρόι. Οκτώ μέρες μετά το πρώτο φιλικό στη Βουλγαρία ο ΑΟ Ξάνθης αντιμετώπισε τον τοπικό Ορφέα που αγωνίζεται στη Γ! Εθνική, επικρατώντας με 1-4.

Η τεχνική ηγεσία έδωσε αγωνιστικό χρόνο στους ποδοσφαιριστές βλέποντας το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το σύνολο και κρατώντας παράλληλα σημειώσεις που θα φανούν χρήσιμες για τη συνέχεια της προετοιμασίας. Στο φιλικό του Σαββάτου, ο ΑΟΞ παραβίασε τρεις φορές την αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο με τους Άνταμ (8′), Κρητικό (23′) και Τσέλιο (33′). Στο 55′ ο Κουκουρίγκος έκανε το 1-3 για τους γηπεδούχους και στο 61′ το πέναλτι που κέρδισε ο Κρητικός το μετέτρεψε σε γκολ ο Βαγγέλης Πλατέλλας διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης (Σαββόγλου – Χρυσέλης).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Μονρόι):  Ίτσο, Ουνγιαλίδης, Δεληγιαννίδης, Μπάτζιος, Μιχαήλ, Παπάζογλου, Θυμιάνης, Τσέλιος, Πλατέλλας, Κρητικός, Άνταμ. Έπαιξαν στο β’ μέρος και οι: Γιακουμής, Δημητριάδης, Μόνχε, Πολίμος, Φαζός, Κοτόπουλος.