Αγαπητοί φίλοι,

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής σωματείων στο 9ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στις κατηγορίες προπαιδικού και junior και της αδυναμίας διεξαγωγής περισσοτέρων αγώνων, εξαιτίας της χρονικής περιόδου διεξαγωγής του τουρνουά η παράγραφος της προκήρυξης του τουρνουά που αφορά στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων στην αντίστοιχη κατηγορία τροποποιείται ως εξής:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ).

Προπαιδικό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2006 και 2007. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι 12 ομάδες σχηματίζουν 3 ομίλους των 4 ομάδων. Διεξάγονται τρεις αγώνες ομίλου και οι ομάδες κατατάσσονται ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων. Στη συνέχεια διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης. Τις θέσεις 1-2 διεκδικούν οι δύο καλύτεροι 1οι των 3 ομίλων. Τις θέσεις 3-4 διεκδικούν ο χειρότερος 1ος και ο καλύτερος 2ος. Τις θέσεις 5-6 διεκδικούν οι χειρότεροι 2οι. Τις θέσεις 7-8 διεκδικούν οι δύο καλύτεροι 3οι. Τις θέσεις 9-10  διεκδικούν ο χειρότερος 3ος με τον καλύτερο 4ο , ενώ τις θέσεις 11-12 διεκδικούν οι δύο χειρότεροι 4οι.

Η σύγκριση των ομάδων μεταξύ των ομίλων γίνεται μα βάση τα παρακάτω κριτήρια ιεραρχικά:

  1. Συγκομιδή βαθμών
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Καλύτερη άμυνα

Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 80 Χ 60 μ., 11:11, με μπάλες Νο 5, σε δύο ημίχρονα των 30 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τζούνιορ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 και 2009. Κάθε ομάδα θα δώσει 4 αγώνες (3 αγώνες ομίλου και έναν κατάταξης, πρόγραμμα αγώνων επισυνάπτεται). Οι 12 ομάδες σχηματίζουν 3 ομίλους των 4 ομάδων. Διεξάγονται τρεις αγώνες ομίλου και οι ομάδες κατατάσσονται ανάλογα με τα αποτελέσματα των αγώνων. Στη συνέχεια διεξάγεται ένας αγώνας κατάταξης. Τις θέσεις 1-2 διεκδικούν οι δύο καλύτεροι 1οι των 3 ομίλων. Τις θέσεις 3-4 διεκδικούν ο χειρότερος 1ος και ο καλύτερος 2ος. Τις θέσεις 5-6 διεκδικούν οι χειρότεροι 2οι. Τις θέσεις 7-8 διεκδικούν οι δύο καλύτεροι 3οι. Τις θέσεις 9-10  διεκδικούν ο χειρότερος 3ος με τον καλύτερο 4ο , ενώ τις θέσεις 11-12 διεκδικούν οι δύο χειρότεροι 4οι.

Η σύγκριση των ομάδων μεταξύ των ομίλων γίνεται μα βάση τα παρακάτω κριτήρια ιεραρχικά:

  1. Συγκομιδή βαθμών
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Καλύτερη άμυνα

Οι αγώνες διεξάγονται σε γήπεδα 60 Χ 40 μ. (1/2 γήπεδο στο πλάι), 9:9, εστίες 5μ., με μπάλες Νο 4, σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών. Επιτρέπονται απεριόριστες αλλαγές σε κάθε αγώνα. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός του οφ σάιντ. Η πλάγια επαναφορά γίνεται κανονικά με τα χέρια.

ΟΔΗΓΙΕΣ 

Αγαπητοί φίλοι,

Για την εύρυθμη λειτουργία του τουρνουά και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα παρακαλείστε για τα παρακάτω:

Προτείνεται τα σωματεία – ακαδημίες να έχουν επαρκή ρουχισμό αγώνων (ώστε να ανταποκριθούν και στους τέσσερις συνεχόμενους αγώνες). Λόγω της χρονικής περιόδου και των πιθανών άσχημων καιρικών συνθηκών καλό είναι να μεριμνήσουν οι συνοδοί των ομάδων ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές να φέρουν επαρκή ατομικό ρουχισμό (αδιάβροχο, σκούφο, γάντια κ.ο.κ.)

Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων πειθαρχίας στα ξενοδοχεία διαμονής και της μη πρόκλησης υλικών ζημιών και φθορών.

Σχολαστική τήρηση του πρόγραμματος του τουρνουά σε ότι αφορά τους αγώνες, τα γεύματα, τις ώρες προσέλευσης και αναχώρησης στο αθλητικό κέντρο.

Κάθε επιθυμία διαφοροποίησης του προγράμματος να διατυπώνεται όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.

Ειδικότερα για τους αγώνες, οι ομάδες οφείλουν να παρίστανται στα προκαθορισμένα γήπεδα μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Να χρησιμοποιούνται για προθέρμανση οι προκαθορισμένοι για κάθε κατηγορία χώροι (συμβουλευτείτε το σκαρίφημα των γηπέδων), ώστε να μην υπάρχουν χρονικές καθυστερήσεις.

Να απευθύνεστε στους υπευθύνους γηπέδων (ποδ/τες των τμημάτων  του Α.Ο. «Ξάνθη» ΠΑΕ), αλλά και στους προπονητές των τμημάτων του, Α.Ο. «Ξάνθη» ΠΑΕ για την επίλυση οιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Παρακαλούνται επίσης όλες οι αποστολές να παραμείνουν έως και την τελετή λήξης για τις βραβεύσεις και την απονομή κυπέλλων και αναμνηστικών.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή και τις καλύτερες αναμνήσεις από τη συμμετοχή σας!

Περικλής  Καλογιάννης

Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής ΑΟ «Ξάνθη» ΠΑΕ