Το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε η προετοιμασία της Xanthi FC για την επόμενη αναμέτρηση, την δεύτερη διαδοχική στην έδρα της, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του καταστρώνουν τα πλάνα τους προκειμένου η ξανθιώτικη ομάδα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά τις ήττες από τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ. Μετά την ανάλυση φάσεων και τις επισημάνσεις του Σέρβου προπονητή, στη συνέχεια μετά τις ασκήσεις προθέρμανσης το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις υποομάδων σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους και τακτική.

Ο Χόρχε Κασάδο και ο Ντίνις Αλμέιδα στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες και αποφασίστηκε να απουσιάσουν από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις της 30ής αγωνιστικής με αντίπαλο τον Άρη και της 28ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αντίστοιχα.

Πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησε ο Ντε Λούκας, ενώ οι Βασίλης Φασίδης σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς συμμετέχοντας σε τμήματα της προπόνησης. Ο Ζεάν Μπαριέντος ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης θα ολοκληρώσει την ποινή των 2 αγωνιστικών τιμωρίας από τις κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση της Κυριακής (7/4) με την ΑΕΚ ενώ ο Πέταρ Τζουρίτσκοβιτς την 3η από τις 4 αγωνιστικές της τιμωρίας του. Αντίθετα στη διάθεση του προπονητή επιστρέφει ο Κασά Καμαρά μετά από δύο αγώνες απουσίας.