Η «επί λέξει»  απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κ. Χρήστος Πανόπουλος στη συνέντευξη Τύπου στις 7.3.2020:

“Το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα μπροστά σε όλο αυτό. Απολύτως τίποτα. Αλλά παρ΄ όλα αυτά, γιατί δεν είμαι πολιτικός, ούτε προτίθεμαι ποτέ στη ζωή μου να γίνω, πάμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, όπως εγώ τη βλέπω.

Έχω προσπαθήσει να τη δω όπως θα τη βλέπανε 9-10 εκ. Έλληνες. Πριν πάμε σ’ αυτό επειδή πρέπει να ξέρετε ποιος είμαι, τι έχω, ποιανού είμαι ιδιοκτήτης, γιατί θα τα έχετε μπερδέψει τώρα τελευταία, τι μου ανήκει, τι δεν μου ανήκει, αν έχω γίδια, πρόβατα, ποδοσφαιρική ομάδα…….

Λοιπόν, στην ΠΑΕ Ξάνθη, της οποίας τις μετοχές της, τις έχει η εταιρία Insports όπως ξέρετε, μια παρένθεση εδώ, για χρόνια ολόκληρα θα ξέρετε περισσότερο από εμένα, τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη τις είχε η ΒΙΑΜΑΡ, αν δεν απατώμαι. Στη ΒΙΑΜΑΡ για χρόνια ολόκληρα, υπάρχουν 2 ιδιοκτήτες, με ακριβώς, στο χιλιοστού τα ίδια ποσοστά,  Συγγελίδης – Πανόπουλος. Κάποια στιγμή αυτοί οι δύο ιδιοκτήτες, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια εταιρία την Insports και να πάρουνε την ΠΑΕ Ξάνθη, επάνω στην εταιρία αυτή. Χωρίς την παρεμβολή κανενός άλλου μικρομετόχου η έστω στο 00001%.

Παράλληλα, όπως γνωρίζετε, ο Πανόπουλος με τον Συγγελίδη είχαν μία εταιρία που λεγόταν Vialand η οποία εταιρία Vialand έχει, έχει γιατί ή εταιρεία πουλήθηκε, το αθλητικό κέντρο και το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο είμαστε σήμερα. Δηλαδή, φιλοξενούμενος είμαι.

Λοιπόν, μπορούμε να δείξουμε τι ανήκει στην ΠΑΕ Ξάνθη, για να ξέρει ο κόσμος πριν πάμε στη συζήτηση; Γιατί τα βιντεάκια που παίξανε δείχνανε εγκαταστάσεις δικές μας, της ΠΑΕ Ξάνθη εννοώ, στο χώρο του le chalet της Vialand. Δείτε τα για να ξέρετε τί μου ανήκει. Α! Έχουμε και τρία σκυλιά… και μετά συνεχίζω…

Οκ, για να, φαντάζομαι πήρατε μία ιδέα, φτάνει…τι είναι σ’ εμάς, σας είπα συν κάτι σκυλιά…. και βεβαίως αν προσθέσετε σε αυτά είναι οι 30 ποδοσφαιριστές που δεν θέλω να σας τους εμφανίσω, τους κρατάμε κρυφούς συν οι ακαδημίες τις οποίες γνωρίζετε. Αυτά ανήκουν στη ΠΑΕ.

Λοιπόν, πριν λίγο καιρό σε μία αποστροφή του λόγου μου είχα πει επί λέξη: “στον βούρκο, όταν πλακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια”. Δεν φανταζόμουν ποτέ, ότι το βατράχι θα την πλήρωνε τόσο ακριβά! Από τη γνωμοδότηση όπως σαφέστατα τη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ, λοιπόν, ότι θα την πλήρωνε τόσο ακριβά. Είμαι εκ των προτέρων σίγουρος ότι από εδώ και στο εξής όταν βατράχι βλέπει να τσακώνονται βουβάλια θα την κάνει με ταξί. Το που θα βρει ταξί, είναι άλλο θέμα.

Πάμε να τα πούμε από την αρχή  με συνοπτικές διαδικασίες.

Υπάρχει μία επιτροπή που λέγεται ΕΕΑ, της οποίας τα μέλη τα ορίζει ο εκάστοτε υπουργός αθλητισμού. Στην δική μας περίπτωση τον γνωρίζετε. Κάποιες μέρες πριν για κάποιους λόγους η ΕΕΑ πριν την, ασχοληθεί με την υπόθεσή μας, αλλάξανε δύο μέλη, και αυτό το γνωρίζετε, αλλά δεν παραμένει να είναι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, ότι σέβομαι όλες τις «αποφάσεις» σε εισαγωγικά  αποφάσεις, γιατί η συγκεκριμένη δεν είναι απόφαση,  είναι  γνωμοδότηση.  Από όποια αρχή και αν προέρχονται. Άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτές.

Η ΕΕΑ λοιπόν, γνωμοδότησε ότι η Ξάνθη είναι ένοχη για πολυιδιοκτησία με το ΠΑΟΚ, επίσης γνωμοδότησε ότι είναι ένοχη για το ότι δεν την ειδοποίησε για την αλλαγή της ιδιοκτησίας της. Η αλήθεια είναι, ειδοποιήσαμε την ΕΠΟ εγγράφως, ειδοποιήσαμε τη super league εγγράφως, εγώ θα σας πω ότι δεν ειδοποιήσαμε ούτε τηλεφωνικά την ΕΕΑ, εγώ θα σας πω επίσης, ότι η γραμματέας, γιατί αυτά είναι τυπικά που γίνονται 30 χρόνια,  συνέχισε να βάζει BIAMAΡ αντί να βάλει Insports, 30χρόνια αυτό έκανε ΒΙΑΜΑΡ, ήξερε έβαλε insports. And, So what? So what? Πού ο δόλος? Συγγελίδης –  Πανόπουλος στη μία  Συγγελίδης – Πανόπουλος στην άλλη. Ωραία, αλλά επειδή υπάρχουν νόμοι να το πληρώσουμε. Οκ, συν 150, στην ΕΠΟ και αυτό θα το πληρώσουμε, αύριο.

Η ΕΕΑ όπως γνωρίζετε δεν είναι μία δικαστική αρχή, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός της χώρας μας. Έκανε μία γνωμοδότηση επί του θέματος, απόλυτα σεβαστό. Η ΕΕΑ γνωμοδότησε μπαίνοντας στην ουσία του θέματος που σημαίνει και στην ουσία του προβλήματος, και έβγαλε μία γνωμοδότηση η οποία είναι σεβαστή, διαφωνούμε με αυτή, και δεν κάνω κανένα άλλο σχόλιο.

Η Ξάνθη, όπως κάθε Έλληνας  πολίτης με βάση, το Σύνταγμα της πατρίδας μου και τους Νόμους της Πατρίδας μας, έχει το δικαίωμα να κάνει έφεση προκειμένου να πείσει ένα δικαστήριο για τις θέσεις της, με τους ισχυρισμούς της και τις τοποθετήσεις της να το πείσει στο μέτρο που της αναλογεί, ότι το προηγούμενο δικαστήριο λάθος απεφάνθη.

Στη SL το δικαστήριο αποφάσισε και έβγαλε τις ποινές -12 βαθμούς για την Ξάνθη. Ρητά δε ανέφερε, στο σκεπτικό της απόφασής του αυτής, ότι δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης.  

Briefly, πήρε ένα κατάλογο με ποινές +, – 5, 10, 55, 60…. έβαλε την ποινή.

Δεν έχω να πω, δεν το λέω με ειρωνικό τρόπο, δεν έχω να πω τίποτα κατά του οποιουδήποτε δικαστή. Η Ξάνθη είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ και θέλουμε να προσφύγουμε εκεί, έχοντας την ελπίδα να ασχοληθεί με την ουσία της υπόθεσης κι όχι με την οποιαδήποτε μείωση ποινών. Με την ουσία της υπόθεσης. Θέλουμε να δικαστούμε. Μέχρι στιγμής, είμαστε και μας «χτυπάνε» με μία γνω-μο-δό-τη-ση! Είμαι σαφής;

Θέλω να μιλήσω απλά ελληνικά, πιο απλά δεν γίνεται!

Aς κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Ας υποθέσουμε ότι κατηγορούμαι σαν έμπορος τσιγάρων 10.000 τόνοι, κατηγορούμαι σαν λαθρέμπορος 10.000 τόνων πετρελαίου, κατηγορούμαι σαν διακινητής 10.000 τόνων κοκαΐνης, να πάω σε ένα δικαστήριο, θα με καταδικάσουνε 5άκις, 10άκις, 20άκις , είς θάνατον. Θάνατος δεν υπάρχει πλέον…., να πάει… 50 χιλιάδες ισόβια….

Και …θα έχω το δικαίωμα να πάω σε ένα άλλο δικαστήριο, γιατί κατηγορούμαι και να προσπαθήσω να πείσω με τα επιχειρήματά μου ότι το προηγούμενο δικαστήριο ρε παιδιά, ήτανε λάθος…

Είμαι αθώος, και αυτά είναι τα επιχειρήματά μου. Και θα εξετάσει το επόμενο δικαστήριο, αν αυτά τα οποία αποφάσισε το προηγούμενο είναι όντως έτσι.  Κι εν συνεχεία σε ένα τρίτο δικαστήριο.

Δεν θέλω να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να δικαστώ. Εγώ προσωπικά, θέλω σαν ιδιοκτήτης της Ξάνθης, να της επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές του νόμου, και λέγοντας αυστηρότερες εννοώ, τις όποιες ποινές υπήρχαν πριν την παρέμβαση του πρωθυπουργού για ευνοϊκότερη μεταχείριση.

Ο αποκλεισμός, η αποβολή for ever από το πρωτάθλημα, με μία προϋπόθεση, η Ξάνθη να δικαστεί. Να δικαστεί κανονικά. Κι εφόσον δικαστεί κανονικά και αν βρεθεί ένοχη, να πληρώσει το πιο βαρύ τίμημα για παραδειγματισμό!

Δεν θέλουμε χάρη από κανένα. Τα 30 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο έχουν δείξει το τι πρεσβεύουμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι αν είμαστε ένοχοι για κάτι δεν πρέπει να το πληρώσουμε και πρέπει να το πληρώσουμε σας το λέω εγώ, παραδειγματικά. Και πολύ ακριβά. Αλλά να είμαστε ένοχοι.

Υπόθεση εργασίας: ok! Ας αποδεχθούμε ότι είμαι πολυιδιοκτήτης. Είμαι σε  πολυϊδιοκτησία με τον Σαββίδη. Ωραία! Ποιός είναι ο τρόπος να αποδείξω ότι δεν είμαι σε πολυϊδιοκτησία; Εγώ έχω αυτά, αυτά ανήκουν σε εμένα, έχω μετοχές, τις έχει ο συνεταίρος μου, κάνουμε αυξήσεις κεφαλαίου, τις βάζουμε εμείς, κάνουμε .. Πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι «ελέφαντας». Ok!

Ας υποθέσουμε ότι την Ξάνθη την πουλάω σε έναν από εσάς. Indeed, τρελαίνομαι, εντάξει δεν είμαστε και πολύ μακριά, από το να… και την πουλάω σε έναν από εσάς 1 ευρώ. Εσείς, θα είσαστε συνιδιοκτήτης με τον Σαββίδη;

Απάντηση θέλω. Επειδή εσείς μπορεί να μην την έχετε , φαντάζομαι ότι κάποιοι θα ακούσουν αυτά που λέω και θα μου δώσουν απαντήσεις.

Δύσκολη η απάντηση… Πως βγαίνουμε από αυτό το καναλάκι για να πουλήσουμε την ομάδα; Θα πρέπει μήπως να πάω στον Σαββίδη, να του ζητήσω ένα… πιστοποιητικό ότι η ομάδα μου είναι ελεύθερη βαρών από αυτόν; Και αν μου δώσει ένα πιστοποιητικό να το ‘χω να το κορνιζάρω για να αγοράσεις εσύ την ομάδα; Can be!

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, και άμα πάω στον Σαββίδη και του πω: δώσε μου ένα πιστοποιητικό ότι  δεν είμαστε… ερωμένες. Μπορεί να μου πει ξέρεις γι αυτό θέλω και τόσα.

Να είναι εκβιαστής ο Σαββίδης. Και που το ξέρω εγώ;  Δηλαδή, στα γεράματα να αποκτήσουμε και «νταβατζή» τώρα. Εκεί μας οδηγούνε!

Θα πω και κάτι άλλο. Πολύ ενδεικτικό. Υπόθεση εργασίας: έχουμε τη  Ξάνθη και είμαστε 1,2,3 κάποια χρόνια πριν και έχει η Ξάνθη, εμείς που είμαστε ιδιοκτήτες, και την ΠΑΕ Ξάνθη και τη VIALAND. Σωστά; Με παρακολουθείτε;

Και την Ξάνθη και τη VIALAND. Και έχω: Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη. Αφήνω τον Αλαφούζο έξω γιατί είναι πιο low profile.

Αυτοί είναι οι παίκτες σήμερα στο ποδόσφαιρο. Και λέω σ΄έναν από τους 3 (επιλέξτε όποιον θέλετε). 

Έχω δύο εταιρίες. Τη VIALAND που έχει το Αθλητικό κέντρο και το Ξενοδοχείο και την ομάδα. Σου πουλάω την μία. Πάμε να κάνουμε deal. Κάνουμε deal. Αποκτάμε και σχέσεις, βγαίνουμε με τις γυναίκες μας… μπρα μπρα…

Ναι μεγάλε, βοήθα με και με 6-7 δανεικούς όχι δύο, τρεις, εφτά! Μπορώ να το κάνω; Ή όχι; Είμαι νόμιμος ή όχι; Επειδή δεν θέλω να σας φέρω…. Εγώ, λέω, είμαι απολύτως νόμιμος.

Και επειδή δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση, θέλω να μου απαντήσουν, όσοι με ακούνε, εάν μπορώ να το κάνω αυτό; Προσωπικά στους ίδιους. Ούτε στα παιδιά τους, ούτε στα εγγόνια τους, ούτε στις γυναίκες τους, ούτε σε τέταρτο πέμπτο βαθμό. Ούτε και σε πρώτο, στον ίδιο. Ακριβώς στον ίδιο.

Ζητάμε από την Ελληνική πολιτεία και το ελληνικό κράτος να μας προστατεύσει απ’ αυτό που πάμε να ζήσουμε.

Να μας δικάσει, να μας δικάσει!

Να μην επιτρέψει να μας εκτελέσουν χωρίς πριν καν να έχουμε δικαστεί! Έχουμε γνωμοδοτηθεί!

Θα σας πάω και σε κάτι άλλο, και αυτό για να μην το έχει πρόφαση η πολιτεία. Και υπεκφύγει. Δεν θέλω να ακούσω την λέξη αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

 Η ΕΕΑ είναι κρατικός μηχανισμός, είναι έξω από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Έρχεται λοιπόν το ελληνικό κράτος, το όποιο ελληνικό κράτος, που στο οποίο ανήκει η ΕΕΑ, γνωμοδοτεί και εν συνεχεία πάμε στο αυτοδιοίκητο, που το αυτοδιοίκητο τι κάνει; Τουλάχιστον μέχρι τώρα; (στο 1ο βαθμό,) στο δικαστήριο της Super League, δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος και εφαρμόζει μόνο τις ποινές, δηλαδή ό,τι του είπε ο κρατικός μηχανισμός.

Και πάμε τώρα στην έφεση και ελπίζω στο εφετείο, στην έφεση που θα κάνουμε στην ΕΠΟ, πραγματικά να μας δικάσουν και να μπούνε στην ουσία της υπόθεσης. Γιατί αν γίνει κάτι το διαφορετικό…… αυτό σημαίνει τελίτσες και… No comment!

Φαντάζομαι ότι κανένας δεν θέλει το ελληνικό κράτος μέσω των διαδικασιών του, που είναι η ΕΕΑ, να μας εκτελέσει χωρίς να έχουμε δικαστεί! Kαι πως θα μας εκτελέσει; πηγαίνοντας στο… αυτοδιοίκητο που θα επιβάλλει τις ποινές, χωρίς να έχει μπει στην ουσία.

Τελειώνοντας……. Δεν τα λέω όλα αυτά…..

Τελειώνοντας, έχω γράψει πολλά να σας πω, αλλά……δεν πειράζει.

Κάνω μία έκκληση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Γνωρίζοντας και του ζητάω εκ των προτέρων συγνώμη  και αυτό δεν είναι ….να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη,  με τα χιλιάδες προβλήματα που έχει στο περιβάλλον που ζούμε σήμερα,  και να σκεφτεί και να πει,  για ένα λεπτό μόνο, «Η Ξάνθη να υποβιβαστεί και να εξαφανιστεί από τον χάρτη, περνώντας όμως από κανονικό δικαστήριο».

Όλο το άλλο, αφήνω τον πρωθυπουργό έξω, εάν οι κύριοι, πράγματι δεν ασχοληθούνε, αφήσουν την ΕΕΑ να έχει γνωμοδοτήσει και όλοι οι υπόλοιποι, το πρώτο στάδιο έχει γίνει, επιβάλλει ποινές και το δεύτερο έρχεται να μειώσει τις ποινές, τις όποιες ποινές, εγώ θέλω μηδέν, γιατί είμαι…. δεν είμαι ένοχος. 

Δεν με ενδιαφέρει να με τιμωρήσουν με 1 βαθμό μείον. Ούτε τον έναν βαθμό, ο  ένας βαθμός είναι ρετσινιά for life. Και στη ζωή εκτός από τα λεφτά, υπάρχει και αξιοπρέπεια! Αν όμως είμαι, ναι θα το πληρώσω!

Διαφορετικά αν δεν μας δικάσουνε, είναι… και το αφήσουν έτσι, και δεν μπουν στην ουσία, είναι smart way να μας εξαφανίσουν.

Δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας, θέλει αυτό. Κάποια λάθη έχουν γίνει γύρω, γύρω.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, συγνώμη αν είχα λίγο ένταση στη φωνή μου, και είμαι στη διάθεσή σας για να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις του κόσμου.”

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η

α/ Δυο μέρες πριν συνεδριάσει η ΕΕΑ, αλλάζουν 2 μέλη τα οποία μέλη είχαν απευθείας σχέση με την ιδιοκτησία, του Ολυμπιακού όχι ως ΠΑΕ, αλλά ως μεγαλομέτοχου. Αυτό δημιούργησε πάρα πολλά ζητήματα. Το ένα ερώτημα είναι αυτό. Θέλω ένα σχόλιο σας πάνω στο θέμα. Και πως το αντιλήφθηκε ο φίλαθλος κόσμος. Γιατί είστε αποδέκτης πολλών σκέψεων και κρίσεων στο πρόσωπό σας..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 «Όσον αφορά το πρώτο, την σύνθεση της Επιτροπής και τα δύο μέλη που παραιτήθηκαν και ήρθαν 2 καινούργια κλπ. Κοιτάξτε.. εντάξει… Θα μπορούσε κανείς να έλεγε, δεν θέλω να σηκώσω τη μπάλα ούτε να αρχίσω να κατηγορώ τους ανθρώπους. Θα μπορούσε να έλεγε κανείς, ότι ήταν τυχαίο, δεν θέλω, όταν δεν υπάρχει κάτι το οποίο είναι χειροπιαστό να μιλήσω. Υπάρχει κάτι που λέει : η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί, πρέπει να φαίνεται κιόλας τίμια.

Αλλά μπορεί ο τρόπος που κάνανε τον συνδυασμό αυτόν και την αλλαγή αυτή να έγινε  λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η υπόθεση, να μην ήταν ο ενδεδειγμένος,  αλλά εγώ δεν θέλω να το προχωρήσω παραπάνω.

Εκείνο το οποίο όμως θεωρώ ότι ήταν εγκληματικό λάθος και έκπληκτος το είδα και εκεί αν θέλετε, λέω ρε γαμώτο τι γίνεται; Γιατί το κάνουν τώρα ; Όταν την απόφαση…. μα τόσο on a hurry ήταν ξέρω γω, δεν υπήρχε δευτερόλεπτο;  και την ανακοίνωσαν στις 18.00 που έπαιζε παιχνίδι ΠΑΟΚ με μια ομάδα που δεν θυμάμαι , που θα μπορούσε εκεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Έντονο πρόβλημα. Γιατί ρε μεγάλε, δεν το αφήνεις, να φύγει ο κόσμος από το γήπεδο, να έχουν πάει στα σπίτια τους, ανακοίνωσε το μετά από 4-8 ώρες, ή την άλλη μέρα το πρωί. Εκεί, αυτό πραγματικά πρέπει να το ψάξουμε. .., τον χρόνο που ανακοινώθηκε η απόφαση».

β/ σχόλιο για τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με Αυγενάκη, αλλαγή μελών …κλπ.……..

Η παρέμβαση στην οποία λέτε από την κυβέρνηση προς το υποτιθέμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και στη συνέχεια προχωράνε με τον κύριο Πλακιωτάκη και όλες αυτές οι εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν ένα σχόλιο σας… 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 «Κοιτάξτε να δείτε….έχω σαν αρχή στην ζωή μου, όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και έχει κάνει κάποια λάθη πιθανόν, είναι σε ένα δύσκολο περιβάλλον , να μην πάω να τον χτυπήσω. Και δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τον κ. Αυγενάκη. Με τα όποια καλά ή κακά έχει κάνει.

Αλλά από εμένα, μπορεί να μην είναι δύσκολη αλλά περίεργη θέση και δεν θέλω να το κάνω χειρότερα. Όποιος είδε ξέρει,  και φαντάζομαι οι άνθρωποι που είναι κοντά στον Πρωθυπουργό, ξέρουν πολύ καλύτερα από όλους εμάς».

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η

α/ Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει συμμετοχή , του κ. Καλπαζίδη στην εταιρεία τη δική σας και ποια είναι η σχέση που έχει με την ΠΑΕ Ξάνθη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 «Χωρίς να απευθύνομαι σε εσάς, θα απαντήσω μονολεκτικά για τον κ. Καλπαζίδη που δεν ξέρω προσωπικά, την φάτσα του, την έχω δει από φωτογραφίες, θα πω ότι είναι γελοιότητες.

Και θα μπορούσα να μην απαντήσω στην ερώτηση γιατί νομίζω σας έχω καλύψει με όλα αυτά τα οποία έχω πει. Και με τον Καλπαζίδη, να τον ήξερα και να είχαμε βγει να φάμε και με τις γυναίκες μας και παρέα κλπ, όταν σας λέω ότι η θέση η δική μου είναι και στον ίδιο τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη, αλλά δεν υπάρχει το case..

b/ για τον προπονητή, αν έπαιξε ρόλο η δήλωση που έκανε και ποιος θα είναι ο επόμενος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Η δεύτερη ποια ήταν, για να σας απαντήσω και στα 2 ερωτήματα. Ναι ότι διώξαμε τον Παράσχο, επειδή έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ; Αλλά;

Λοιπόν, κοίταξε να δεις θα τα πω τα πράγματα με το όνομα τους. Πως μας είχε πει ο Μαρινάκης; Περιττώματα; ποια ήταν η λέξη; Περιττώματα.. και του ανταπέδωσα τη φιλοφρόνηση.

Όπως ο Μαρινάκης …..κοιτάξτε να δείτε,  είναι απλά τα πράγματα και πρέπει να τα λέμε με το όνομά τους έτσι; Δεν μπορεί να με βλέπει, έτσι και ‘γω δεν μπορώ να τον βλέπω. Είναι θέμα αισθητικής και του κ. Μαρινάκη απέναντί μου και εμένα απέναντι στον κ. Μαρινάκη».

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η

Καλησπέρα κύριε πρόεδρε. Το τελευταίο διάστημα όπως είπατε και εσείς,  έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τέτοιων ειδήσεων, διαβάζουμε, βλέπουμε, ακούμε καθημερινά. Σήμερα είχαμε την τοποθέτηση τη δική σας και πραγματικά χαίρομαι γιατί αποδεικνύεται ότι τελικά όποιος φωνάζει και χαίρεται νωρίς δεν σημαίνει ότι έχει και δίκιο. 

Σήμερα λοιπόν ακούσαμε ξεκάθαρα από σας ότι ζητάτε να γίνει δίκη στην ομάδα κανονική για να αποδειχτεί ότι είναι να αποδεχτεί και κάνατε έκκληση και στον κύριο πρωθυπουργό.

Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής:  εάν παρόλα αυτά δεν μπουν στην ουσία της υπόθεσης και δεν γίνει δίκη ποιό θα είναι το επόμενο βήμα της ομάδας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Στη ζωή υπάρχει μία λέξη. Step by step. Και κάθε μέρα στη ζωή τα πράγματα αυτοπροσδιορίζονται. Αυτό το ακολουθώ σαν κανόνα στη ζωή μου, οπότε έχετε την απάντηση.»

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η

Τελευταία βλέπουμε κάποιες ομάδες να έχουν κάνει κάποιο μέτωπο.  Ξέρετε ποιες είναι οι τρεις πρόσφατες και θα ήθελα να ρωτήσω, η ΠΑΕ και εσείς προσωπικά, παρακολουθείτε αυτή την εξέλιξη, μπορείτε να μας πείτε, αφού κάνουν αυτοί μέτωπο εναντίον της ΠΑΕ, της ομάδας μας, γιατί δεν ζητάτε εσείς από το 2000 ,2002 να ελεγχθούν όλοι οι φάκελοι όλων αυτών των ομάδων, τουλάχιστον αυτών που μας κατηγορούν και μας καταγγέλλουν.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Στη ζωή δεν πρέπει να είναι κανένας ρεβανσιστής. Η ζωή προχωράει, δεν θα πάω εγώ να αναφερθώ σε μία ομάδα που πριν 5-10 χρόνια είχε ιδιοκτήτη έναν άνθρωπο, σήμερα είναι άλλος ή άλλος ή κλπ. Σκέφτομαι ,που μπορεί να σκέφτομαι διαφορετικά τα πράγματα .

Ότι κάνουν αυτές οι 3 ομάδες εναντίον μας, καλά το κάνουν, κοιτάνε το συμφέρον τους, από εκεί και πέρα, σε μας είναι να προστατεύσουμε το δίκαιο το οποίο πιστεύουμε ότι έχουμε, και επιζητάμε το νόμιμο συνταγματικό δικαίωμά μας να δικαστούμε και όχι να γνωμοδοτηθούμε.

Για να μη πω τίποτε άλλες βαριές λέξεις, κρατιέμαι. Πάμε παρακάτω, πάμε τώρα σε άλλα χωράφια. Πάμε να τα δούμε, την αρχική του εικόνα».

ΕΡΩΤΗΣΗ 5η

Πάω πίσω και κάνω το συνήγορο του διαβόλου, για ποιο λόγο ο Χρήστος Πανόπουλος, καταρχήν όταν ήρθε σε αυτή τη συμφωνία με την RFA για την πώληση της VIALAND, δεν έκανε μία ανακοίνωση, ώστε να μη δώσει επικοινωνιακά πατήματα σε κάποιους άλλους .

Δεύτερον αν γνωρίζατε την πιθανή σχέση, γιατί εγώ δεν την έχω δει αποδεδειγμένη, του κ. Καλπαζίδη ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της RFA. Τη συγγενική σχέση με τον κύριο Σαββίδη γιατί είπατε ότι δεν ξέρατε καν τον άνθρωπο. Λιγάκι θέλω να μπω σε εκείνο το κομμάτι το οποίο έχει χυθεί πολύ μελάνι.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Ok. Παρόλο που για μένα δεν έχει καμία σημασία έχει σημασία για σας που το ρωτάτε και για όλα τα 9 εκατομμύρια Έλληνες.

Ok. Εγώ είμαι επιχειρηματίας. Εμένα με ενδιέφερε πως θα κάνω get rid , πώς θα βγάλω από την πλάτη μου κάποια πράγματα.  Ένα από αυτά ήταν αυτό εδώ το πακέτο το οποίο είχε γίνει, εντάξει και έπρεπε να το βγάλω.

Μέσω δικηγόρων και εταιρίες που ασχολούνται με αυτά είχα μια πρόταση ok? και προχωρήσαμε στην υλοποίηση της.

Ναι εκ των υστέρων  δεν θυμάμαι πριν ,ούτε είχε μπει αυτή η διαδικασία να ξέρω ότι είναι 2ος, 3ος, 4ος, έγινε αυτό. Μάλιστα μετά το μάθαμε, and so what? Όταν θες να ελέγξεις μια ομάδα, ακούστε τώρα να σας πω, τα πράγματα έτσι όπως γίνονται.

Μα πόσο μ****** πρέπει να είναι οποιοσδήποτε από τους μεγάλους και θα βάλω εγώ και τον εαυτό μου, το να πάω να αγοράσω μία ομάδα , να έχω μία ομάδα όταν  το πιο εύκολο πράγμα είναι να διαλέξω ..έλα εδώ Χάρη μου, μάλιστα πάρε ένα budgetaki τρία κατοσταρικάκια, στα παιχνίδια που θα παίζουμε μαζί, θα χάνεις και θα χτυπάς τους άλλους.

Έλα εδώ Δημητράκη μου, στον άλλο πρόεδρο, πάρε ένα 500κάκι και με ένα  ενάμιση , δύο εκατομμυριάκια καθαρίζεις τέσσερις-πέντε ομάδες.

Δηλαδή, τα σαΐνια και τα τζίνια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, γιατί μιλάμε έχουμε κάνει τις εφευρέσεις και τη βρωμιά, τόσο αφελείς τους έχουνε να πάνε  να αγοράζουν ομάδες για να πουν έτσι και να ….και θα τους στοίχιζε και πολύ λιγότερο».

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 6η

Τελικά έπρεπε να είχατε πει κάτι από τότε όμως για να μη δώσετε αυτά τα πατήματα;

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

« Όχι δεν θα δώσω κανένα σε κανέναν αναφορά για ότι κάνω τις δουλειές μου. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ε δεν το κατάλαβα!  Θα κάθομαι να απολογούμαι για το τί κάνω επιχειρηματικά; Εγώ είμαι εδώ πληρώνω, φτιάχνω ή δεν πληρώνω that’s it . Η φράση η οποία είχα πει, λοιπόν, πάμε να δούμε την πραγματικότητα;

H φράση η οποία είχα πει: «Τσακώνονται τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια», είναι ακριβώς αυτό.

Θα σας πως κάτι. Πιστεύετε, ας υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ ήταν σε ισοβαθμία, πριν βγει η οποιαδήποτε απόφαση, ή ο ΠΑΟΚ ή Ολυμπιακός είναι ένα βαθμό μπροστά, θεωρώ μπορώ να κάνω λάθος όμως,  χωρίς να έχω κάτι με τη δικαιοσύνη απολύτως τίποτα.  Σε ισοβαθμία Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ,  δεν έβγαιναν οι -7 ούτε στα πιο τρελά Έλληνα, όνειρα Έλληνα που είναι στο τρελοκομείο. Αλλά τώρα είναι -7 αλλά μην κάνουμε τώρα την κουτσομπολίστικη συζήτηση».

ΕΡΩΤΗΣΗ 7η

Μία τελευταία πάλι, που έχει ενδιαφέρον για όλους τους Ξανθιώτες.

Έχετε δηλώσει στο παρελθόν, ότι θέλετε να φύγετε , χτες από το ποδόσφαιρο και προφανώς όπως θελήσατε να απαλλαγείτε από το Chalet , ενδεχομένως θέλετε κάποια στιγμή να απαλλαγείτε από την ΠΑΕ Ξάνθη,  γενικά το ποδόσφαιρο.  Αυτό έχω καταλάβει και από παλιότερες σας δηλώσεις. Αυτό ισχύει; Και αυτά που έχουν ακουστεί για κάποιους υποψηφίους επενδυτές, αγοραστές, ειδικά το τελευταίο 24ωρο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Αυτό που έχω πει ισχύει 100% . Δεν θα σας πω τίποτε σήμερα, αλλά όπως είπα στη ζωή τα πράγματα αυτοπροσδιορίζονται και όλα θα γίνουν step-by-step.

Αυτό το οποίο είπα, ότι θέλω θες να φύγω χθες από το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ισχύει στον υπέρτατο βαθμό».

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 8η

Αν και με κάλυψαν οι συνάδελφοί μου σε πολλά ερωτήματα που είχα , να έρθω εγώ στο αγωνιστικό,  τι δεν πήγε καλά φέτος και η ομάδα της Ξάνθης δεν μπόρεσε να πάει ψηλά, τι έφταιξε κατά τη δική σας  εκτίμηση;  

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Τίποτα δεν πήγε καλά. Μηδέν,  τίποτα. Θα σας πω κάτι.  Τίποτα, τί-πο-τα . Εγώ τους συνεργάτες που έχω, δεν τους έχω 1 χρόνο ή 7 μήνες ,έχουν δώσει εξετάσεις.

 Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη,  όταν δεν πάει καλά, δεν φταίει ο Γιώργος ο Β,  ο Γιάννης, ο Δημήτρης. Και εν πάση περιπτώσει, όταν κάτι δεν πάει καλά,  αποκλειστικά υπεύθυνος είμαι εγώ, και μόνο εγώ. Άρα τι να πούμε»;

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 9η

Καλησπέρα Κύριε Πανόπουλε, αν πάω λίγο πιο πίσω και έρθω στη χρόνια μετά τον τελικό κυπέλλου , θυμάμαι ότι από εκείνο το χρόνο δηλαδή από το έτος, σεζόν 2015-16 έχουμε να να δούμε την συχνή, τη συνεχόμενη μάλλον παρουσία σας στο γήπεδο.

Ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια θα σας χαρακτήριζα απών από το γήπεδο και από τους αγώνες μέσα στο Ξάνθη FC Arena. Όχι ότι δεν… γιατί πολλοί είπαν ότι ο Χρήστος Πανόπουλος κουράστηκε βαρέθηκε δεν ασχολείται με την ομάδα.

Όχι δεν είναι αυτό, θεωρώ πως δεν ήσασταν παρών τις Κυριακές, τα Σάββατα μέσα στα αποδυτήρια. Όλοι θυμόμαστε τον Πανόπουλο που έμπαινε μέσα στα αποδυτήρια και άλλαζε τη ροή ενός παιχνιδιού κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Θεωρείτε ότι αυτή η απουσία μέσα σε εισαγωγικά έχει παίξει τον ρόλο της, ώστε πολύ να την εκμεταλλευτούν και να αρχίσουν να μιλάνε και να ασχολούνται με αυτό τον χαρακτηρισμό «αισχρό » τρόπο εναντίον της Ξάνθης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Θα μπορούσε να το κάνει evaluate κάποιος αυτό το οποίο μου λέτε, ανθρώπινα μπορώ να σας πω ότι, δεν είναι σχήμα λόγου, έχω κουραστεί.

Και εν πάση περιπτώσει έχω γεράσει, είμαι 1.200 ετών, τα προηγούμενα χρόνια,  έμπαινα μέσα και μπορούσα να γυρίσω τα αποδυτήρια ανάποδα, τώρα μπορεί να μην έχω τη δύναμη να σηκώσω το  μαγνητόφωνο.

Και όσον αφορά το μυαλό, και όσο αφορά τη μυϊκή δύναμη. Αλλά επειδή τα πάντα προέρχονται από το μυαλό, είναι στο μυαλό. Θέλω να φύγω, εδώ και καιρό και θα το κάνω».

ΕΡΩΤΗΣΗ 10η

Πρώτον να επιστρέψουμε στο λίγο στο θέμα το αρχικό και αυτό για το οποίο ουσιαστικά, η ομάδα ταλαιπωρείται και εσείς και όλοι μας με όλη αυτή την διαδικασία.

Και επειδή χαιρόμαστε όλοι με τη στάση στη σημερινή γιατί βλέπουμε  τον Πανόπουλο που μας έχει συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια,  παρότι γεράσατε όπως λέτε, ίσως το μοναδικό κομμάτι το οποίο έχει σταθεί ιδιαίτερα ως προπαγάνδα της αντίπαλης πλευράς, το οποίο έχει πατήσει από ότι έχουμε δει και η γνωμοδότηση, πόρισμα,  Έκθεση Ιδεών, όπως θέλει μπορεί να το πάρει κανείς η ΕΕΑ,  είναι το κομμάτι της VIALAND και το ότι δεν έχει υπάρξει αλλαγή διοικητικού συμβουλίου.

Στο ότι υπάρχουν δηλαδή κάποια κοινά πρόσωπα.

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Ακριβώς έτσι ήταν. Όταν ήρθαμε σε συμφωνία, μας ζήτησαν οι άνθρωποι, ζήτησαν στους δικηγόρους, μπορείτε κρατήσετε, το τρέχετε το μαγαζί, έχετε το know how 10 – 15 χρόνια, ίδια άτομα ήτανε για 1,2 χρόνια μέχρι να δούμε τι γίνεται και να μπορέσουμε κλπ. Γιατί το μαγαζί έτρεχε και έτρεχε ικανοποιητικά με τις ακαδημίες, είχε κάποιες προετοιμασίες, τον κόσμο, την πολιτική που είχαν, κλπ, και δεν αλλάξαν τίποτα.

Μα από εκεί μπορεί να καταλάβει κάποιος, αν είχαμε δόλο και θέλαμε να το κάνουμε παιδιά, έτσι, έτσι, θα είχαν αλλάξει και οι καρέκλες. Μα πόσο, γιατί μιλάμε τώρα, θα χρησιμοποιήσω και λέξεις, δηλαδή τόσο, εν πάση περιπτώσει, εντάξει. Όλα καλά».

Δημοσιογράφος σχόλιο:

Όταν είναι διαφορετικά νομικά πρόσωπα τι σχέση μπορεί να έχει το όποιο πρόσωπο έχει to know how και υπάρχουν στο παγκόσμιο επιχειρηματικό γίγνεσθαι πρόσωπα, οντότητες ονοματεπώνυμα, που είναι σε παρεμφερή διοικητικά συμβόλαια χωρίς να υπάρχει απολύτως  κανένα πρόβλημα συμβατότητας. Στην Ελλάδα υπάρχει συμβατότητά, όταν υπάρχουν διαφορετικά ΑΦΜ, διαφορετικές νομικές οντότητες. Άκου πράγματα…

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μου έρχεται κάτι τώρα να πω, μια σκέψη, που μπορεί να βοηθήσει την επόμενη ΕΕΑ αν υπάρξει, μία καινούργια αν είναι οι ίδιοι και δεν έχει ειρωνεία αυτό, θα μπορούσα στο νόμο για να μην ξαναντιμετωπίσουμε φαινόμενα σαν αυτής της αισχρής Ξάνθης, να βάλουν το εξής:

Ότι οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ομάδας, οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης ομάδας ή μέτοχος με το οποιοδήποτε μετοχικό ποσοστό δεν μπορεί να έχει τις οποιεσδήποτε εμπορικές, οι άλλες συνδιαλλαγές με άλλο ιδιοκτήτη, και  για δουλειές ακόμα που αφορούν έξω από το ποδόσφαιρο, και σε κλίμακα μέχρι τα εγγόνια.  αυτό τι θα σήμαινε στην περίπτωση τη δικιά μας αν υπήρχε, ότι εγώ δεν θα μπορούσα, γιατί ο Σαββίδης είναι 3η, 4η τι είναι αυτός.

Εντάξει. Δεν θα μπορούσα και για οποιαδήποτε άλλη, δηλαδή σε καράβια να πάμε.  Θέλω να κάνω μία δουλειά με το Σαββίδη για καράβια με τον Μελισσανίδη για πετρελαιάδικα.

Δεν θα μπορούσα, επειδή και οι δύο είμαστε μέτοχοι στο ποδόσφαιρο. Τελείως διαφορετική δουλειά. Θα πρέπει να μπει μέσα στο νόμο.

Δηλαδή εγώ αν θέλω να κάνω μία δουλειά με τον Μελισσανίδη, λέω ένα παράδειγμα, και να αγοράσω καράβια να μη μπορώ να το κάνω. Να μπω μέσα στα πετρελαιάδικα γιατί, γιατί αγοράζω τα πάντα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ 11η

‘Έχει ήδη αναφερθεί από πλευράς τουλάχιστον ΠΑΟΚ ότι αν δεν αλλάξει ή αν δεν μπει στην ουσία της υπόθεσης Η επιτροπή εφέσεων και τηρηθεί επιτέλους η δικαιοσύνη που όλοι οι Έλληνες ζητάμε,  Θα προσφύγει στο CAS υπάρχει αντίστοιχη δική σας σκέψη Εάν η ποινή παραμείνει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

«Εγώ είμαι Έλληνας, αγαπάω την πατρίδα μου, σέβομαι τους νόμους της πατρίδας μου, εγώ θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα με τους νόμους της πατρίδας μου και να δικαστώ στην Ελλάδα με τους νόμους της πατρίδας μου, έστω κι αν τη Ξάνθη τι ρίξουνε 200 κατηγορίες και πραγματικά το εννοώ αυτό, δεν πρόκειται να πάω σε κανένα CAS,  θα σεβαστώ την απόφαση των δικαστηρίων της πατρίδας μου.

Αυτό είναι δέσμευση δικιά μου τώρα for ever. Και ότι λέω δεν το παίρνω ποτέ μου στη ζωή πίσω μέχρι τώρα που ζω.

Αλλά να δικαστώ στην πατρίδα μου από τα δικαστήρια της πατρίδας μου.  

Τελειώσαμε; Προπονητή πήραμε τον Νίκο τον Καραγεωργίου για να τρέξει την ομάδα σε αυτά τα εφτά παιχνίδια , αφού προηγουμένως θέλω να ευχαριστήσω και εγώ προσωπικά τον Γιώργο τον Παράσχο, ο οποίος είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και εκπληκτικός  προπονητής.  

Δεν μπορέσαμε να το ταιριάξουμε είδαμε ότι ο μόνος στόχος που είχε ο Γιώργος Παράσχος ήταν να πάμε στα playoffs, αποτύχαμε για αυτό σας είπα ότι  έχουμε αποτύχει σε όλα.

Σε όλα, δεν υπάρχει κάτι που να έχουμε πετύχει.

Και τώρα μας κυνηγάνε κιόλας.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ για το χρόνο σας».