Ο Δήμος Ξάνθης γιορτάζει την 50ή επέτειο από την ίδρυση του Α.Ο. Ξάνθης με ένα τριήμερο event με εκδηλώσεις. Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του:

“Στην Ξάνθη την πόλη του πολιτισμού και του αθλητισμού συμπληρώνεται φέτος μισός αιώνας από την ίδρυση του Α.Ο.Ξάνθης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνεται από 6 έως 8 Οκτωβρίου 2017 έκθεση στην κεντρική πλατεία της πόλης μας με φωτογραφικό υλικό, που ενώνει το χθες με το σήμερα, με γεγονότα που καθόρισαν την πορεία του Α.Ο.Ξάνθης, ζωντανεύοντας σημαντικές στιγμές από την 50χρονη παρουσία της ομάδας μας στα αθλητικά δρώμενα.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 13:00 σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του κ. Χρήστου Πανόπουλου, πλήθους αθλητικών παραγόντων και Ξανθιωτών, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος θα τιμήσει παράγοντες και αθλητές που ο καθένας με την προσφορά του συνεισέφερε στην αθλητική ιδέα του Α.Ο.Ξάνθης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στο παλιό Γήπεδο Α.Ο.Ξ. με την διεξαγωγή φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ επίλεκτων παικτών του Α.Ο.Ξ. και της Εθνικής Ελλάδος.

Οι εκδηλώσεις έχουν ως στόχο να τιμήσουν την ομάδα της πόλης μας για την παρουσία της στα πανελλήνια πρωταθλήματα τα τελευταία 50 χρόνια και την προσφορά της στην προβολή της Ξάνθης στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.”