Στο πρώτο της επίσημο φιλικό η Xanthi FC αντιμετώπισε την Σπαρτάκ Πλέβεν το απόγευμα της Πέμπτης σε γήπεδο του αθλητικού κέντρου στο Pravets. Η ξανθιώτικη ομάδα επικράτησε με 3-0 επί της βουλγάρικης ομάδας με τοπ σκόρερ τον Γέντρισεκ και γκολ του Κάστρο. Η ξανθιώτικη ομάδα είχε και τρία ακυρωθέν γκολ, ένα δοκάρι με τον Σλοβάκο επιθετικό κι άλλες καλές στιγμές με τους Φασίδη, Ορφανίδη Π. και Κάστρο. Το φιλικό της Πέμπτης ήταν ένα παιχνίδι με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετές κίτρινες και μία κόκκινη κάρτα στην επανάληψη για την βουλγάρικη ομάδα και 10-0 κόρνερ υπέρ της Xanthi FC.
Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του είδαν την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους και παράλληλα οι τελευταίοι έδειξαν στο γήπεδο κάποια στοιχεία της δουλειάς που γίνεται όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.
Xanthi FC (α’ μέρος): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Φλίσκας, Λουσέρο, Καμαρά, Ορφανίδης Π., Κίκε, Φασίδης, Γέντρισεκ.
Xanthi FC (β’ μέρος): Γκαραβέλης, Ορφανίδης Λ., Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Συλλά, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Τριάδης, Ρότσε, Κάστρο, Κώστας.