Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στο αθλητικό κέντρο του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ, το Πασχαλινό Τουρνουά της Xanthi FC. Από την Μ. Δευτέρα έως και την Μ. Τετάρτη οι μικροί αθλητές όλων των ομάδων, πρόσφεραν όμορφες ποδοσφαιριστές στιγμές, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να συναγωνιστούν μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον για 8η διαδοχική σαιζόν. Το τουρνουά της ξανθιώτικης ομάδας είχε διαφορετικό ηλικιακό εύρος με τις συμμετοχές να είναι πάρα πολλές σε όλες τις κατηγορίες (Pre Junior, Junior, Προπαιδικού και Παιδικού), καθώς έλαβαν μέρος 47 τμήματα από 24 ομάδες από όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, εκεί όπου ο Υπεύθυνος Ακαδημιών της Xanthi FC Περικλής Καλογιάννης ευχαρίστησε τους αθλητές για την συμμετοχή τους, τους προπονητές και τους υπεύθυνους των ομάδων που συμμετείχαν καθώς επίσης και τους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν διαρκώς και αδιάκοπα τις προσπάθειες των παιδιών τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το τουρνουά ολοκληρώθηκε με τους αγώνες κατάταξης ενώ υπήρξαν τα αντίστοιχα ομαδικά τρόπαια, οι ατομικές βεβαιώσεις συμμετοχής και τα μετάλλια καθώς επίσης και οι ξεχωριστές βραβεύσεις στους MVP, στους κορυφαίους σκόρερ και στους καλύτερους τερματοφύλακες ανά κατηγορία.

Στην κατηγορία Pre Junior (γεν. 2008-09) συμμετείχαν οι ομάδες ΑΕΚ Κομοτηνής, ΠΑΟΚ Mundialito Καβάλας, ΠΑΟΚ Κομοτηνής Α’, Ακαδημία Ηρακλή Ν. Ζυγού και ΠΑΟΚ Κομοτηνής Β’. Στην τελική βαθμολογία 1ος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής, 2ος ο ΠΑΟΚ Mundialito και 3ος ο Ηρακλής Ν. Ζυγού. Καλύτερος παίκτης ο Καζάκης της Α.ΠΟ.Ξ., πρώτος σκόρερ ο Κυρπάνος του Ηρακλή Ν. Ζυγού και καλύτερος τερματοφύλακας ο Λαμπούρης του ΠΑΟΚ Κομοτηνής.

Στην κατηγορία Junior (γεν. 2007-08) στον Α’ Όμιλο συμμετείχαν οι ομάδες ΑΕ Κομοτηνής, Απόλλων Καβάλας, Αργοναύτες Λήμνου, Xanthi FC και στον Β΄Όμιλο οι ομάδες Εδεσσαϊκός, Ακαδημία Γιαννιτσών Β’, ΠΑΟΚ Mundialito Καβάλας και Ολυμπιακός Κομοτηνής.

Στην τελική βαθμολογία 1η αναδείχθηκε η Xanthi FC, 2ος ο Ορφέας Ξάνθης και 3ος ο Εδεσσαϊκός. Καλύτερος παίκτης ο Μπογιατζίδης του Ορφέα Ξάνθης, πρώτος σκόρερ ο Μουχτάρης της Xanthi FC και καλύτερος τερματοφύλακας ο Ανανιάδης του Απόλλωνα Καβάλας.

 

Στην κατηγορία Προπαιδικού (γεν. 2005-06) στον Α’ Όμιλο συμμετείχαν οι ομάδες ΑΕ Κομοτηνής, Αργοναύτες Λήμνου, Άρης Πρίνου και Xanthi FC και στον Β’ Όμιλο οι ομάδες Εδεσσαϊκός, Μακεδονικός, Ελπίδες Καβάλας και Ολυμπιακός Κομοτηνής. 

Στην τελική βαθμολογία 1η αναδείχθηκε η Xanthi FC, 2η η Ακαδημία Γιαννιτσών και 3η η ομάδα των Ελπίδων Καβάλας. Καλύτερος παίκτης ο Μακρίδης της Αναγέννησης Γιαννιτσών, πρώτος σκόρερ ο Μεσίνης των Ελπίδων Καβάλας και καλύτερος τερματοφύλακας ο Ευαγγέλου του Αετού Ορφανού.

 

Στην κατηγορία Παιδικού (γεν. 2005-06) στον Α’ Όμιλο συμμετείχαν οι ομάδες Εδεσσαϊκός, Ορφέας Ξάνθης, Αργοναύτες Λήμνου και Xanthi FC, στον Β’ Όμιλο οι ομάδες: Ακαδημία Γιαννιτσών, Απόλλων Ξάνθης, Ελπίδες Καβάλας και Πανθρακικός, ενώ στον Γ’ Όμιλο συμμετείχαν οι ομάδες ΠΑΟΚ Κουλούρας, Παΐκο Γουμένισσας, Ν. Αμισσός Δράμας και Ορφέας Ελευθερούπολης.

Στην τελική βαθμολογία 1η αναδείχθηκε η Xanthi FC, 2ος ο ΠΑΟΚ Κουλούρας και 3ος ο Ορφέας Ξάνθης. Καλύτερος παίκτης ο Σαμαράς του Πάικο Γουμένισσας, πρώτος σκόρερ ο Τερμιτζόγλου του ΠΑΟΚ Κουλούρας και καλύτερος τερματοφύλακας ο Πάππος της Ν. Αμισσού Δράμας.