Με πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της Xanthi FC για την αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Ο Μίλαν Ράσταβατς και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια των σημερινών ασκήσεων έριξαν το βάρος σε τομείς της τακτικής, τόσο στον ανασταλτικό όσο και στον δημιουργικό τομέα. Ο Χρήστος Λισγάρας ακολούθησε θεραπεία ενώ δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Πάμπλο Ντε Λούκας. 

Διαιτητής του αγώνα της Κυριακής (19:00) στην “Τούμπα” ορίστηκε να είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), με α’ βοηθό τον Εμμανουήλ Βλάσση (ΕΠΣ Λασιθίου), β’ βοηθό τον Σπυρίδων Βασιλόπουλο (ΕΠΣ Έβρου) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης).

Ο Έρικ Γέντρισεκ ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων της 27ης αγωνιστικής καθώς η Super League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 27η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή με τον επιθετικό της Xanthi FC, να κατακτά τόσο αυτό του MVP της αγωνιστικής με ποσοστό  26,72% των προτιμήσεων, όσο και του Best Goal με ποσοστό 30,37%. Η βράβευσή του θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 μετά το πέρας της τελευταίας προπόνησης της ξανθιώτικης ομάδας.