Για την Παρασκευή (19/7) και ώρα 19:00 έχει προγραμματιστεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων στο προπονητήριο της ομάδας, ενώ θα ακολουθήσουν οι αγώνες προετοιμασίας στο Pravets της Βουλγαρίας με την Χάποελ Χαντέρα (23/7), την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (27/7), τη Νέα Σαλαμίνα (30/7) και με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (2/8). 

Στο τρίτο μέρος της προετοιμασίας της η Xanthi FC θα αντιμετωπίσει σε εντός έδρας αναμετρήσεις τον ΝΠΣ Βόλου (8/8) και την Λάρισα (11/8) ενώ θα υπάρξουν δύο ακόμη φιλικά παιχνίδια πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague 1.

Κατά τη διάρκεια της διπλής προπόνησης της Τρίτης (16/7) η Xanthi FC δούλεψε σε εντατικούς ρυθμούς για σχεδόν τέσσερις ώρες συνολικά στο γήπεδο, σε θέματα αμυντικής – επιθετικής τακτικής / τελειωμάτων φάσεων, ενώ το ξεκίνημα περιλάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης. 

Μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης ο Κίκο Ραμίρεθ δεξιώθηκε την ποδοσφαιρική οικογένεια της ομάδας για τα γενέθλιά του την περασμένη Κυριακή, δεχόμενος τις ευχές όλων σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.