Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες προπονήσεων στο αθλητικό της κέντρο στα Πηγάδια, η Xanthi FC έφτασε στο Pravets της Βουλγαρίας για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της.

Η ξανθιώτικη αποστολή ξεκίνησε οδικώς από την βάση της το πρωινό της Δευτέρας κι έφτασε στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες, το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Xanthi FC συνάντησε την αποστολή του Απόλλων Σμύρνης στα σύνορα του Προμαχώνα και υπήρξαν οι σχετικές ποδοσφαιρικές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων των δύο ομάδων. Παράλληλα, οι παίκτες της Xanthi FC βγήκαν φωτογραφίες και γνώρισαν μικρούς φίλους της ομάδας.

Στο ξενοδοχείο Riu Pravets η ξανθιώτικη ΠΑΕ θα παραμείνει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Στο διάστημα της παραμονής της εκτός από τις προπονήσεις, έχουν προγραμματιστεί και τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα η Xanthi FC θα αντιμετωπίσει την Σπάρτακ Πλέβεν (20/7), την Κέρκυρα (23/7), τον Απόλλων Σμύρνης (26/7) και τον Πλατανιά (29/7).

Οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάκης Γκαραβέλης, Μανώλης Δεμένικος, Γιώργος Τζελέπης, Παναγιώτης Σταθάκης, Χόρχε Κασάδο, Σαλιμό Συλλά, Χρήστος Λισγάρας, Κώστας Φλίσκας, Στράτος Σβάρνας, Οκάν Χατζητερζόγλου, Δήμος Μπαξεβανίδης, Δημήτρης Μελιόπουλος, Λάζαρος Ορφανίδης, Κίκε Μπόουλα, Κασά Καμαρά, Κώστας Κωνσταντίνος, Πάμπλο Ντε Λούκας, Αντριάν Λουσέρο, Γκόραν Ρότσε, Πέτρος Ορφανίδης, Παναγιώτης Τριάδης, Έρικ Γέντρισεκ, Ματίας Κάστρο, Βασίλης Φασίδης.

Την αποστολή συνόδευσε ο team manager Κώστας Τσαλίκης και το τεχνικό επιτελείο που απαρτίζεται από τον προπονητή Μίλαν Ράσταβατς, τους βοηθούς του Ντράγκαν Ίλιτς – Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, τους γυμναστές τερματοφυλάκων Αλέκο και Γιώργο Μαλαδένη, τον γυμναστή Τάσο Σιδερίδη, τον γιατρό Γιάννη Κουτσογιάννη, τον φυσιοθεραπευτή Βαλάντη Χατζηγιάννη, τον υπεύθυνο αποκατάστασης Σωτήρη Αρσένη, τους μασέρ Γρηγόρη Νταβογιάν και Γιώργο Νταλαρά, τον φροντιστή Τσιτάκ Χουσεϊν, τον υπεύθυνο υλικού – ιματισμού Παναγιώτη Καρασερίδη και τον οδηγό της ομάδας Γιάννη Ζώτο.