Με πρωινή προπόνηση αυξημένων απαιτήσεων συνεχίστηκε η προετοιμασία της Xanthi FC για την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην  «Τούμπα». Η ξανθιώτικη ομάδα ανταποκρίθηκε στο σημερινό πρόγραμμα που περιλάμβανε ασκήσεις υψηλής έντασης, τόσο στην ενδυνάμωση και στο νευρομυικό συντονισμό, όσο και στην τακτική. Οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν από το τεχνικό επιτελείο σε διαφορετικές υποομάδες και στη συνέχεια ακολούθησαν τις οδηγίες του Μίλαν Ράσταβατς και των συνεργατών του.

Ο Χρήστος Λισγάρας υπέστη θλάση α’ βαθμού όπως έδειξε η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε την Δευτέρα και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής, από την οποία θα απουσιάσει και ο Πάμπλο Ντε Λούκας καθώς είναι τιμωρημένος λόγω καρτών.

Στις προπονήσεις της ομάδας επέστρεψε ο Χατζητερζόγλου Οκάν που είχε παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του Πανσερραϊκού.

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς και ο Δήμος Μπαξεβανίδης που το περασμένο Σάββατο είχαν είχαν τα γενέθλιά τους (29 και 30 αντίστοιχα), με τη συμβολή του προσωπικού της ομάδας, δεξιώθηκαν συμπαίκτες, και τεχνική ηγεσία στο μπάρμπεκιου που ακολούθησε με τον Πρόεδρο Άρη Πιαλόγλου και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Μπερμπέρογλου να είναι “παρών” σ’ αυτές τις στιγμές της ομάδας. Σε ένα όμορφο κλίμα οι δυο τους δέχθηκαν και πάλι τις ευχές των ανθρώπων της Xanthi FC ενώ στο περιθώριο των συζητήσεων, λόγω της ημέρας, δεν έλειψαν και οι συζητήσεις για τον Ολουμπάγιο Αντεφέμι.