Ιδιοκτήτης

Ιδιοκτήτης του ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ είναι η ΒΙΑΜΑΡ. Η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. το 1991, προχωρώντας σε μία πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα κίνηση, αγόρασε την ομάδα ποδοσφαίρου της Ξάνθης, δίνοντας… ονοματεπώνυμο στον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης, που μετονομάστηκε σε SKODA ΞΑΝΘΗ. Με αυτή της την πρωτοβουλία η ΒΙΑΜΑΡ συνέβαλε με το δικό της τρόπο στην ανάπτυξη και στήριξη, όχι μόνο της εθνικής για τον Έλληνα ψυχαγωγία, αλλά και μιας από τις πλέον παραμελημένες στρατηγικής σημασίας περιοχές, τη Θράκη. Η συνεργασία ξεκίνησε το 1991 και έφτασε στο τέλος της τον Μάιο του 2016 με την ομάδα να ονομάζεται πλέον Α.Ο. ΞΑΝΘΗ Π.Α.Ε. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ιδιοκτήτης της ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. είναι ο Χρήστος Πανόπουλος, του οποίου το όραμα για μια ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου, ήταν καθοριστικό για την μέχρι τώρα πορεία της ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ. Από το 1991 μέχρι σήμερα με τις κινήσεις και τις επιλογές του, έχει καταφέρει να κάνει την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, γνωστή όχι μόνο στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων αλλά κι εκτός συνόρων. Η οικονομική της φερεγγυότητα, η οργάνωσή της, οι επιτυχίες της, αλλά και το γεγονός πως βρίσκεται η Ξάνθη για 31η διαδοχική χρονιά στην μεγάλη κατηγορία αποδεικνύουν περίτρανα την σωστή λειτουργία μιας ομάδας, “κόσμημα” για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για όλα αυτά και για όλα όσα έχει προσφέρει άλλωστε, βραβεύτηκε τον Μάιο του 2017 από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.